Page content

article content

Mobiele persoonsalarmering is meer dan een simpel telefoontje

Mobiele persoonsalarmering is noodzakelijk in de ouderenzorg 4.0

Mobiele persoonsalarmering

Om ouderen op een veilig manier langer zelfstandig te kunnen laten wonen is mobiele persoonsalarmering noodzakelijk. Iedereen kent wel de knop van oma, waarmee zij in verbinding stond met een alarmcentrale van een thuisorganisatie. Op de kast van oma stond een kastje waarmee met de alarmcentrale een spreek-/luisterverbinding tot stand kwam. Buiten in de tuin werkte deze knop al niet meer, maar als oma boven in de badkamer was gevallen vaak ook al niet. Deze huisnoodroep installaties werken nog via een analoge lijn van KPN, maar deze stopt met het aanbieden van deze analoge lijnen. Er zal dus een andere oplossing moeten komen. Maar welke?

Mobiele alarmering als vervanging van de oude huisnoodroep centrales

De 1e oplossing kan op basis van VOIP zijn, maar daarvoor is het internet nog niet betrouwbaar genoeg. Zeker niet als het gaat om een nood-oproepsysteem. De 2e oplossing is dan een mobiel alarmeringssysteem, wat zowel binnen als buiten te gebruiken is. Een dergelijk systeem is in ieder geval betrouwbaarder dan internet, maar biedt nog steeds niet dezelfde betrouwbaarheid als de ouderwetse analoge lijn van de KPN. Buddy2you maakt om die reden gebruik van een speciale internationale SIM kaart op basis van roaming, waardoor het GSM/GPS apparaat wat Buddy2you gebruikt, altijd verbinding maakt met het sterkste netwerk in de buurt. Het apparaat wacht ook niet totdat het ene signaal helemaal verzwakt is, maar schakelt constant automatisch over naar het sterkste netwerk.

Kies voor een professionele alarmcentrale

De komende jaren zal het gebruik van dit soort systemen fors toenemen, maar we moeten wel beseffen dat dit voor de samenleving een groot verschil is. De meeste aanbieders geven de mogelijkheid om in een carrouselvorm een aantal contactpersonen te registreren met wie oma dan in nood contact op kan nemen. Het systeem blijft deze carrousel net zo lang bellen totdat één van de geregistreerde contactpersonen opneemt.

Je opa belt en is in nood?

Maar hoe stel je je dit voor? Stel je wordt gebeld door opa en die geeft door dat hij niet lekker is geworden en een enorme pijn in zijn borst heeft. Onmiddellijk denk je aan een hartinfarct en vreest het ergste. De kans is groot dat je in paniek raakt en dat je niet weet wat je moet doen. Je belt direct 112 om te zeggen wat er is gebeurd. De centralisten vragen waar opa dan nu is en wat op dit moment de situatie is. Je kunt echter geen antwoord geven, want dat weet je niet. Je hebt geen contact meer met opa, want je hebt de verbinding moeten verbreken om 112 te kunnen bellen. Je kunt nu ook niet meer zien waar opa zich bevindt.

Mobiele persoonsalarmering leidt tot nieuwe protocollen bij politie, brandweer en ambulance

Het gebruik van mobiele persoonsalarmeringssystemen zal leiden tot allerlei protocollen, waarbij ik voorspel dat zowel politie, brandweer en ambulance in de toekomst pas actie gaan ondernemen op het moment dat zij een gevalideerde melding binnen krijgen. Laat daarom mobiele persoonsalarmering over aan professionals, zoals de alarmcentrale van Buddy2you.

Buddy2you is de enige aanbieder met een PAC centrale

Buddy2you is als enige aanbieder van mobiele persoonsalarmering aangesloten op een officiële PAC centrale. Dit zijn Particuliere Alarm Centrales, die erkend en gecertificeerd zijn door het Ministerie van Justitie en in rechtstreekse verbinding staat met iedere 112 centrale. Dagelijks werken deze PAC centrales samen. De centralisten van deze centrales zijn ook speciaal opgeleid en getraind.

Medische en persoonlijke veiligheid is het allerbelangrijkste

Natuurlijk kan en mag opa of oma bellen voor iedere hulpvraag die zij heeft, dus niet alleen bij nood. De centralist verbindt opa of oma door naar iedere contactpersoon die hij of zij graag wilt, maar als er echt nood is, weet je zeker dat ze adequaat wordt geholpen.

Comment Section

0 reacties op “Mobiele persoonsalarmering is meer dan een simpel telefoontje

Plaats een reactie


*