Page content

Mobiele persoonsalarmeringsystemen

Wat is het verschil tussen de GPS Tracker en een Smartphone?

De tracker die wij gebruiken werkt op 2G. Een smartphone op 4G. Bekend is, dat als de nieuwe generaties netwerken worden uitgerold de oudere generaties netwerken weer zullen worden ontmanteld. Het 2G-netwerk blijft bestaan, omdat dit voor meer doeleinden wordt gebruikt dan alleen maar voor mobiel verkeer. Dit is ook het best uitgerolde netwerk tot op heden. Door een samenstelling van het netwerk van alle aanbieders is er een prima landelijke dekking van het 2G-netwerk.

Buddy2you maakt gebruik van een speciale roaming kaart. Deze zoekt altijd automatisch het sterkste netwerk. Het is dus niet zo, dat de tracker zo lang mogelijk probeert om een netwerk vast te houden en pas als het echt niet anders meer kan overschakelt. De tracker werkt in 200 landen.

Waar een smartphone ophoudt te werken, gaat de tracker nog gewoon door. Bovendien spaart de tracker zijn locaties op en zendt deze alsnog naar de server op het moment dat deze weer verbinding krijgt.

Kan men een app op een smartphone gebruiken i.p.v. de tracker?

Bij Buddy2you maakt het niet uit of de tracker gebruikt wordt of de app op de smartphone. Beide kunnen ook wisselend door elkaar worden gebruikt. Het systeem herkent vanzelf waarop de noodknop wordt indrukt.

Wat gebeurt er als je op de app de noodknop indrukt en je telefoon staat op anoniem bellen?

Dit is voor de veel app aanbieders inderdaad een groot probleem. In de voorwaarden staat dan ook dat het verplicht is om de instelling op “nummer meezenden” te zetten.

Bij Buddy2you is dit opgelost, door een internet-portaal te bouwen voor de alarmcentrale. Er komt een telefoontje binnen op de Buddy2you-alarmlijn. In het portaal  is het trackernummer of het telefoonnummer van de beller zichtbaar. Het systeem herkent automatisch wie er bij hoort. Als de beller anoniem is ziet men welke tracker op dat moment belt. Het portaal geeft automatisch een cijfer tussen 1 en 9 aan de desbetreffende oproep. In het scherm van de beller verschijnt hetzelfde getal. De centralist verifieert dit nummer en weet dan of hij/zij de juiste beller aan de lijn heeft.

Wat is het verschil tussen een Service Centrale en een PAC

De meeste aanbieders hebben wel een aansluiting op een alarmcentrale, zoals de ANWB-alarmcentrale, VHD of euro assistance alarmcentrale. Dit zijn echter meer service centrales, dan echte alarmcentrales.

Een PAC is een door het Ministerie van Justitie erkende Particuliere Alarmcentrale (WPBR, Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus). Zij voldoen aan strenge normen en hebben rechtstreeks verbinding met alle 112 centrales in Nederland. En daardoor een rechtstreekse verbinding met de politie, brandweer of ambulance. De PAC’s (er zijn er circa 20) zorgen bijvoorbeeld voor de beveiliging van alle banken, juweliers, tankstations, etc. Het is zelfs zo dat als er ergens een overvalmelding is dat de beelden direct worden open gezet voor de politie en dat de 112 centralist van de politie live kan meekijken wat er gebeurd om de eenheden goed in te kunnen zetten en van informatie te voorzien. De centralisten van de PAC’s zijn ook getraind en gecertificeerd.

Buddy2you is het enige concept, dat als mobiele persoonsalarmering voor de ouderen en de particuliere sector is toegelaten tot een dergelijke PAC. De alarmcentrale is het Security Monitoring Centre (SMC) en is ook tevens de grootste van Nederland.

Dit is met name omdat Buddy2you ook gericht is op de persoonlijke veiligheid van de ouderen en niet alleen op de medische veiligheid.

Krijgen de leden altijd direct contact met de alarmcentrale?

Ja, altijd. De meeste aanbieders maken gebruik van een carrousel, waarbij men eerst een aantal contactpersonen belt, voordat de oproep wordt doorgeschakeld naar de service-centrale. In de visie van Buddy2you is dit echter onwenselijk. Bij nood moet er direct actie worden ondernomen en mogen ouderen niet afhankelijk zijn van of contactpersonen wel of niet bereikbaar zijn. Bovendien is de kans groot dat de contactpersoon in paniek raakt als er echt iets aan de hand is.

De ouderen kunnen bij Buddy2you ook op de noodknop drukken met een andere hulpvraag, dan alleen bij nood. De centralist verbindt de oudere dan door met de persoon die hij/zij wil spreken.

Comment Section

0 reacties op “Mobiele persoonsalarmeringsystemen

Plaats een reactie


*